maanantai 20. tammikuuta 2014

Viikonlopun ulkoilua

Viikonloppuna kirkkaalla taivaalla loisti upeasti jupiter. Kaukoputkella ikkunanläpi näkyi neljä suurinta jupiteria kiertävistä kuista. Yritin kovasti saada niistä kuvaa, mutta kovin häkellyttävää ei syntynyt. Kaukoputkella erottui myös kaksi jupiteria kiertävää tumminta raitaa, mutta ne eivät kuvassa näkyneet.

Jupiter ja ns. Galileon kuut eli Europa, Io, Ganymedes ja Kallisto. Kolme kuuta näkyi hyvin linjassa, mutta neljättä ei meinannut löytyä ennen kuin se ilmestyi jupiterin takaa esiin. (Kuvassa aivan kiinni jupiterin oikealla puolella)

Eilen iltana kaksi kuista oli toisella puolella.
Sunnuntai aamuna käytiin porukalla Nuuksion Sorlammella.
Pakkanen oli jäädyttänyt puron
Kallioille alkaa muodostua komeaa jäätä

Toinen liito-oravan merkkaamista haapoista. Tässä ei näkynyt koloja.

Liito-oravan papanoita puun juurella. Jälkiä nähtiin myös lumikolta, pyyltä, jäniksiltä ja runsaalta pikkujyrsijäjoukolta.
Kallio ja mäntyjä
Aurinko paistoi metsän takana.
Iltapäivällä Nuuksion retken jälkeen menin vielä pariksi tunniksi kuvaamaan varpuspöllöä, joka löytyi tällä kertaa helposti Elfvikin takaa.
Varpuspöllö
Vapö
Myyrän pyydystys epäonnistui ja pöllö jäi katkenneen puun päähän jatkamaan kyttäystä.
Ohikulkijat ulkoilijat saivat vihaisia katseita.
Aurinko laskee taustalla.
Piilossa
Lopulta oli liian pimeä kuvaamiseen ja lähdin kotiin päin. Pyöräilin rantaa pitkin ja huomasin laitumella taas varpuspöllön. Joko niitä on alueella kaksi tai sitten koko iltapäivän Elfvikin puistossa viihtynyt pöllö oli ehtinyt vaihtaa paikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti