perjantai 4. heinäkuuta 2014

Varpuspöllön poikasia

Käytiin A:n kanssa ti-ke keirtämässä pääkaupunkiseudun lintupaikkoja mm Suomenoja-Lauttasaari-Laajalahti-Kantelejärvi-Elfvik-Viikki-Luukki.
Tiistaina satoi aika paljon ja esim Kanteleella ei nähty niittysuohaukkoja, niin kuin ei keltahemppoja lauttasaaressa. Suomenojalla ja Laajalahdella oli runsaasti näkyvissä peruslajeja, mutta ei mitään erikoisempaa. Yöllä käytiin etsimässä lehtopöllö poikuetta, jota ei kuitenkaan löydetty. Mustarastaat kuitenkin johdattelivat meidät tn aikuisen lehtopöllö luokse rantalehdossa ja näimme muutamaan otteeseen kuinka pöllö lennähti kadoten rantapuiden pimeyteen.

Viikissä etsittii ke aamuna sitruunavästäräkkiä, mutta nähtiin lähinnä perus rantalajeja, ehkä parhaana kaulushaikara ja luhtakerttunen.
Punavarpunen

Ruokokerttunen
Päätimme lopuksi mennä Luukkiin etsimään metsälajeja, lähinnä pohjantikkaa. Nähtiin pyy ja poikanen, muutamai kirjo- ja harmaasieppoja, tiaispoikueita ja peippoja. Jossain kohtaa ihmeteltiin mäeltä kuulunutta vihellystä. Päätin kiivetä katsomaan ja lähestyin ääntä, mutta mitään ei näkynyt. Ihmettelin yhtä oksalla näkyvää mönttiä, mikä kiikareilla vilkaistuani osoittautui varpuspöllön poikaseksi!
Varpuspöllön poikanen kurkistaa kuusesta.
Päälaen ja naaman kuviot eivät ole vielä muotoutuneet, mutta muuten lintu näyttää aikuiselta.

Kaiken kaikkiaan pöllönpoikasia lienee ollut paikalla ainakin 4. Ainakin niin monesta paikkaa kuului ääntä. kaksi pöllöistä nähtiin, mutta poistuttiin pian paikalta, että ei häiritä niitä. Ilmeisesti ne ovat pesineet läheisessä vanhassa haavassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti