maanantai 15. kesäkuuta 2015

Sekalaista settiä alkukesältä

Alkukesä on mennyt aika hujauksessa. Muutaman kerran kävin ihmettelemässä kahlureita Viikissä ja Laajiksella. Yhden yöleulareissun tein Viikkin ja pari aamu retkeä Järvenpään lemmenlaaksoon. Lisäksi kävin kokeilemassa riistakameraa muutamassa uudessa paikassa. Kahlureista parasta-antia oli Viikissä piipahtanut lampiviklo. Pikkusieppoja on ollut ilahduttavasti 3 laulavaa koirasta sekä Sipoon korvessa, että Lemmenlaaksossa. Lisäksi lemmenlaaksossa lauloi yksi idänuunilintu. Viitasirkkalintuja kuulin sekä Järvenpäässä, että Sipoonkorvessa. Kahdella retkellä näin Sipoonkorvessa myös pähkinähakkeja, joista toisella ainakin kolme lintua. Viikkiin tehty yölaulajaretki tuotti vuodariksi ruisrääkän ja komeasti piilokojun edessä laulaneen ruokosirkkalinnun. Lisäksi lepakoita oli liikkeella runsaasti, niin pitkoksilla, kuin Pornaistenniemessäkin.
Lampiviklo piipahti Viikin Hakalanniemellä

Sipoonkorven soistuneessa korvessa varoitteli metsäviklo.

Mustavikloja oli jo kymmenisen syysmuutolla
Valkoviklo
Viikissä lehmät ja lampaat hoitavat maisemaa
Pässi ajoi lehmät tiehensä
Räkättirastas ja kolme poikasta
Sepelhanhi Viikin Lammassaaressa
Suo-orvokkeja Viikissä
Laitumia Viikissä, melkein kuin Hollantilaisessa maalauksessa

Pidin viikon riistakameraa kuvaamassa kivenjärkäleen alla olevaa pesäkoloa, mutta ilmeisesti se on asuttu kun kuvia ei syntynyt. Joku on koloa kuitenkin äskettäin kaivellut kun kuvassakin näyy hiekkaa ja kevättalvella koloon johti supikoiran jäljet.
 Siirsin kameran erään toisen kolon lähettyville ja siihen tarttui muutama kuva supikoirasta ja yhtenä yönä paikalla oli kaksikin supikoiraa samaan aikaan. Kuvan vasemmasta alakulmasta oikealle ylos erottuu olku, joka johtaa kuvan vasemmassa yläkulmassa olevan kuusen juurella olevaan koloon. Kameraa ei voinut suunnata koloa kohti, koska linjalla on yksi järkälemäinen vanha kuusi.
Kaksi supikoiraa
Mäyräkin kävi paikalla yön pimeydessä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti