perjantai 8. helmikuuta 2013

Laajalahden metsäkauriit

Tiistaina kun tulin töistä kaksi metsäkaurista oli syömässä kauralyhdettä erään omakotitalon pihassa Laajalahdessa. Isompi kauris häippäsi heti metsän suojiin, mutta pienempi meni melko laiskasti isomman perässä. Isompi kauris vihelteli erikoisesti ja kutsui siten pienempää. Kirjallisuus ei kerro sukupuolten välisestä kookerosta, joten kyseessä lienee ollut naaras ja viime vuoden poikanen.
Pienempi metsäkauris
Yleensä Villa Elfvikin tuntumassa olen nähnyt kolmen kauriin porukan ja Laajarannan suunnalla kauriit ovat olleet yksin tai kaksin. Aloin jo miettimään voisiko alueella olla kaksi eri porukkaa?

Tänään kun menin töihin alkoi taivaalta tuulen mukana vihmoa lunta melkoisen runsaasti.Olin muutaman talon päässä tiistaisesta kaurispaikasta, kun näin erään toisen omakotitalonpihassa suurehkon kauriin tuijottavan minua. Kauris kuitenkin jatkoi kävelyä ja sen jäljessä samaa polkua pitkin tuli vielä kolme. Eli alueen kauriitten kokonaismäärä nousi ainakin yhdellä!
Kaurisjonon kärkikauriit
Uuden lumen sataessa kauriitten polut erottuvat aika kivasti. Eipä umpihangessa juuri ihmisten jälkiä olekkaan. Ilmeisesti tähän vuodenaikaan pienet kaurisryhmät muodostuvat yhden uroksen ympärille, mutta niiden erottaminen on hankalaa koska sarvet kasvavat vasta kevättalvella. Ihan mukavaa lisäpuuhaa työmatkoille tämä kauriiden ihmettely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti