sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Heinäkuun alun melontareissu

5.7. Käytiin neljän hengen (E, J ja S) porukalla tekemässä noin 15 kilometrin melontareissu. Vuokrakajakit tuotiin meille Salon ja Lohjan välimaastossa sijaitsevalle Kärkelänjoelle, josta meloimme Kurkelanjärven ja Kurkelanjoen kautta Kirkkojärvelle ja siellä Kiskon kirkon rantaan, josta vuokrakajakit noudettiin ja saimme autokyydin takaisin lähtöpisteeseen, jonne oman automme jätimme.

Päivä oli helteinen ja reitti kulki läpi maalaismaisemien. Pääasiassa reitti kulki kasvillisuuden reunustamissa joissa, jotka olivat paikka paikoin lähes umpeen kasvaneita, mutta aina kajakin mentävä väylä kuitenkin löytyi. Virtaus joissa oli vähäistä, joten melonta oli mukavan leppoisaa. Vasta aivan lopussa Kirkkojärvellä vastatuuli ja aallokko teki matkanteosta hieman hankalampaa. Sudenkorentomassat ja muut epämääräiset hyönteiset toivat lisämausteen matkantekoon. Tiheän kasvillisuuden takia näkymä pelloille ei ollut kovin hyvä, mutta matkan aikana nähtiin ja kuultiin mm. viitasirkkalintu, kiuruja, keltasirkkuja, metsävikloja, kuikkia, tiaisia, ruokokerttusia ja harmaahaikara. Kurkelanjoella pääsimme yllättämään myös valkohäntäkauriin, joka oli ilmeisesti juomassa ja hyppäsi meidät äkättyään muutamalla loikalla pois rannasta.
Kurkelanjoen puolivaiheilla oli paikallisen maanviljelijän rakentama laavu, joka oli melojien käytössä. Pidimme täällä hyvin ansaitun evästauon.

Kärkelänjoella oli yksi retken harvoista metsätaipaleista.

Alkumatkasta pääsi ihastelemaan Kärkelänjoen hyönteisfaunaa lähes pinnan tasalta.
Mukava reissu ja kiitos kaikille osallistujille ja J:lle järjestelyistä! Saapa nähdä ehtisikö tänä kesänä tehdä vielä toisen retken vaikkapa Liesjärven maisemissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti