lauantai 21. joulukuuta 2013

Lumikko

Kesäloman tavoin joululomakin piti aloittaa retkellä Nuuksioon. Vuoden pimeimpänä päivänä ei tosin onneksi tarvitse herätä yhtä aikaisin kuin kesällä jos mielii paikalle päivän sarastaessa. Tänään tihkusadetta, mutta välillä melkein kirkastuvaakin keliä. Aamulla parkkipaikalla vain yksi auto ja ensimmäisen ihmisen näin 2,5 h kävelyn jälkeen. Linnuista, pääasiassa nahkiaispolun ympäristössä, näkyi töyhtötiainen, hippiäinen, puukiipijä, talitiainen, pyy, käpytikka ja palokärki eli melkoisen hiljaista oli. Päivän piristys tuli vastaan pitkoksilla:
Vitivalkea lumikko tuli tarkistamaan olisiko kulkijasta saaliiksi. Lumikko pakeni ensin viitisen metriä, mutta tuli kahden metrin päähän ihmettelemään. Sitten se jatkoi saaliinetsintää minusta välittämättä ja sain seurailla sitä ainakin viitisen minuuttia.
Kaverilla oli vauhtia sen verran, että kameran kanssa hämärässä metsässä ei meinannut millään pysyä mukana. Tästä näkyy valkoinen hännänpää eli tosiaan lumikko ei kärppä.


Välillä lumikko hävisi johonkin koloon tai kasvuston sekaan ja ilmestyi uudestaan kymmene metrin päähän. Vauhtia oli koko ajan ihan älyttömästi ja pysähdykset jotain puolen sekunin luokkaa. Leveä ojan se ylitti useaan otteeseen juoksemassa kaatuneiden puiden ronkoja pitkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti