lauantai 23. elokuuta 2014

Vesipääsky

Eilen vietin töiden jälkeen koko illan Laajalahdella. Sateen uhka roikkui ilmassa ja meri oli korkealla, joten lietteet olivat piilossa. Linnut olivat hyvin pakkautuneet pienelle alueella.
Lintumassoja niityn reunassa
 Paikalla oli mm. suokukkoja, liroja, metsävikloja, taivaanvuohia, 3 kuovisirriä, 2 suosirriä, nuori mustaviklo, kaksi valkovikloa, sorsia, kaksi ruskosuohaukkaa, tuulihaukka ja luhtakana.

Välillä pilvet roikkuivat matalalla ja sateen uhka oli ilmeinen.

Illan mittaa aurinkokin pilkisti.

 Kauempana lahdella kalastelevien harmaahaikaroiden edessä näkyi liikettä. Kaukoputkella erottui, että jokin valtava kala uiskenteli selkä pinnalla matalassa vedessä. Niitä oli jopa useampi.
Kokovertaus harmaahaikaraan ja taviin. Kalat lienevät suuria karppeja mm selkäevän ja suomujen muodon perusteella,
 Harmaahaikara oli ihmeissään jättisaaliin edessä ja lopulta karppi ajoi haikaran pakosalle.Yksi vuodarikin reissuun mahtui kun jostain tupsahti tornin eteen vesipääsky kadoten muutaman minuutin päästä yhtä tehokkaasti kuin oli ilmestynytkin.
Töyhtöhyypät näyttävät jättiläisiltä vesipääskyn rinnalla
Auringonlaskiessa talsin pitkoksia pitkin Elfvikin puolelle. Valkkarit valmistautuivat yöpuulle.
Elfvikin puolella pidin lepakkodetektorin päällä, mikä pimeän tultua naksuttikin tasaisella syötöllä pohjanlepakoita ja tutussa viiksisiippapaikassa oli jälleen viiksisiippoja. Taskulampun valossa katselin kettua ja tähdenlennonkin näin. Lehopöllö vilahti ja piti ke-vit ääntään kesäisen pesäpaikan lähellä. Mukavan luontoillan kruunasi vielä muutaman metrin päässä rantaniityllä saalistellut kehrääjä.

Tänään aamupäivällä olin Nuuksion Kattilajärvellä ja Nahkiaispolulla. Saldona pannullinen herkkutatteja ja muutama kanttarelli.

Sieniä alkoi näkyi. Tässä ehkä mustesieniä?
 Kattilajärvellä näkyi kaksi hiirihaukkaa, joista toinen huuteli aktiivisesti. Myös kalasääski, kanahaukka, närhi, palokärki, käpytikka, puukiipijä ja kulorastas näkyivät. Nahkiaispolulla oli muutama punarinta ja peukaloispoikue ja pieniä käpylintuparvia. Lintuliikehdintää alkoi jo olla ja esim metsäkirviset sirahtelivat taivalla jatkuvasti.
Nahkiaispolkua

Vanhaa metsää

Puro1 kommentti:

  1. Oot kyllä totinen luontoharrastaja, otat luonnon ihan kokonaisena! Linnut, kalat, nisäkkäät... sienetkin!

    VastaaPoista