keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Valkopäätiaisen joulutervehdys

Helsingissä on jo kuukauden ajan oleillut valkopäätianen, joka on pääasiassa ruokaillut Fastholman ruovikossa. Päätimme vasta eilen yrittää linnun bongausta. Ruovikossa näkyi pajusirkkuja ja kanadanhanhia liikuskeli lahdella. Tiaisia ei paikalla juurikaan näkynyt. Kiersimme niemeä ja löysimme pienen kuvaajajoukon. Lintu oli kuulemma tänään ensimmäistä kertaa käynyt ruokinnalla. Odottelimme paikalla ja näimme mm. kanahaukan, puukiipijän ja pikkutikan. Noin puolen tunnin odottelun jälkeen sympaattinen valkopäätiainen lennähti ruokinnalle noin minuutiksi ja hävisi sitten uudelleen ruovikkoon. Mukava joulukuun elis!
Valkopäätiainen on läheistä sukua sinitiaiselle, mutta se on itäinen laji2 kommenttia:

  1. Hei! Ensiksi haluaisin sanoa että sinulla on todella mielenkiintoinen blogi jota on hauska lukea aina kerran kaksi kuukaudessa! Sitten kysymykseen.
    Minulla on ollut lintulauta pihalla joka talvi n. 3v. Ja aina käynyt lintuja. Nyt on ollut hiljaista. Kertaakaan en ole yhtäkään lintua nähnyt mutta siemeniä putoaa maahan joten jonkun linnun niitä pitää olla noukkinut. Bongasin myös lähimetsästä valkoselkätikan joten voiko mahdollisesti valkoselkä tikalla olla hajuja asiaan?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Valkoselkätikka käy kyllä ruokinnalla mutta pääasiassa sille maistuu rasva ja talipötkö. Jokin muu on varmaan siemenet tiputtanut. Jos päivällä ei mitään näy niin esim. metsähiirikin voi öisin kiipeillä siementen perässä.

    VastaaPoista