maanantai 11. huhtikuuta 2016

Retkeilyä Haminassa

Kuuntelin aamulla lähimetsän hemppoja ja tiklejä kun lampsin torstaina juna-asemalle. Yhtäkkiä olin kuulevina västäräkin äänen, mutta en meinannut löytää sitä katseellani mistään. Lopulta huomasin sen aivan edessäni tulossa vastaan pyörätiellä. Liekkö tästä syntynyt sanonta "kevät keikkuen tulevi"?

Perjantaina ajeltiin Haminaan ja matkalla vuodariksi napsahti tuulihaukka. Lauantai aamuna plusasteita oli vain muutama ja tuuli oli kohtalaisen kylmää, kun päästiin Lupinlahdelle. Vuodareita tuli mm. kaulushaikarasta ja jouhisorsasta. Vesilintuja oli muutenkin kivasti, mutta suurin osa kaukana sulan reunoilla.
Vuoden ekat silkkiuikut
Päätettiin ajaa Pitkillehiekoille katsomaan millaista menoa merellä on. Yllätykseksemme meri oli kuitenkin jäässä, joten jatkettiin nopeasti matkaa.
Meri oli yhä jäässä
Vilniemen kartanon pelloilla oli kivasti rastaita ja myös useampi kulo-, punakylki- ja laulurastas. Valkoselkätikka piipahti lähikoivussa ja taivaanvuohi lensi soidinta. Pellon vastareunan isossa pikkulintuparvessa oli ainakin peippoja, järripeippoja ja västäräkkejä. Kosteikosta löydettiin pari kurkea, taveja ja jouhisorsia palokärjen säestäessä taustalla.

Lopuksi suunnattiin Kirkkojärvelle, jossa ihailtiin muutamaa koiras ruskosuohaukkaa. Kolme fasaanikukkoa oli omilla reviireillään äänessä ja pikkulintuosastosta nähtiin lähinnä niittykirvisiä ja keltasirkkuja. Parkkipaikan ryteikössä pyörähti pari rautiaista.
Fasaani
Rautiainen
Ruskosuohaukka
Iltapäivällä aurinkokin tuli esiin ja nikkaroin useamman tunnin linnunpönttöjä. Samalla tuli kuvattua ruokinnan rippeillä pyörähtänyttä rautiaista ja vihervarpusta.
Rautiainen
Sinitiainen
Vihervarpunen
Sunnuntai aamuna oli tyyntä ja sumuisaa kun suuntasin kangaskiurupaikalle. Lintuja oli mukavasti äänessä ja ilmassa. Ainakin kolme teerikukkoa pulisi soitimella ja hempot tirskuivat. Kangaskiuru teki lyhyen lentonäytöksen ja ennen lähtöä vielä toisen kierroksen.
Kangaskiuru laululennossa. Mielestäni kangaskiuru lyhyine pyrstöineen muistuttaa aivan perhosta lennossa.
Otin muutaman kuvan sumussa lentäneistä joutsenista. Tämä osoittautuikin tietokoneruudulla pikkujoutseneksi!
Teerikukko soidinkiihkossa
Hemppo
Iltapäivällä käytiin vielä Metsäkylän suurilla niityillä, joiden ennätystulvat estivät ajamasta tutuille paikoille. Lammikon reunalla oli hyvä näkyvyys joka suuntaan ja lintujakin kohtalaisen kivasti, vaikkain osa aika kaukana. Vuodari tuli mm. kalasääskestä, kuovista, punajalkaviklosta, metsäviklosta ja pikkujoutsenesta, jotka lienivät samat kuin aamulla Reitkallissa näkemäni.
Jouhisorsia

Kiuru

Kuovi

Suuretniityt maisemaa
Tundrahanhia
Iltapäiväkahvia ulkona hörppiessä napsasin kuvan isosta rastaasta, jonka ajattelin olevan räkättirastas. Kuva paljastikin sen jälleen tietokoneruudulla kulorastaaksi!
Kulorastas
Loppuun vielä pönttötalkoolaiset E ja I. Pora oli liika hurja!
E sai pöntön mukaan kotiin vietäväksi
I ja loput pöntöt


1 kommentti:

  1. E ripusti tänään pöntön takapihalle. Toivottavasti löytyy asukkaat

    VastaaPoista