torstai 2. kesäkuuta 2016

Lappeenrannan tehoilta

Viikko sitten työreissulla työpäivän päätteeksi kierretiin A:n kanssa Lappeenrannan lintupaikkoja. Saderintama näytti sopivasti pysäyttävän muuton Etelä-Karjalaan ja odotukset olivat korkealla. Aluksi Askolassa paikalla oleillut rantakurvi oli jo jatkanut matkaa, mutta pikkusirristä kuitattiin vuodari samoin kun kahlureita pelotelleesta mehiläishaukasta.
Askolan altailla kasvaa nykyisin pajukkoa joten linnuille on vähän suojaakin tarjolla
 Paikalla myös mm. pikkutyllejä, lapinsirrejä, jänkäsirriäisiä ja vikloja. Askolasta suunnattiin Konnunsuolle, jossa tornista nähtiin kaukana kierrellyt komea niittysuohaukka. Muuten oli hiljaista, joten jatkettiin matkaa ja bongattiin hyvin äänessä ollut turkinkyyhky eräästä männiköstä. Kotasaaren altaat eivät tarjonneet erikoisuuksia (mustakurkku-uikku, lapinsirri, lapasorsa), joten mentiin vielä  peltotielle. Sieltä ihailtiin niittysuohaukkaa vähän lähempää ja kuitattiin lähiojassa pyt-pyttänyt viiriäinen. Peltosirkkujakin oli mukavasti äänessä.
Pelto-ojasta kuului viiriäinen
Niittysuohaukka
Niittysuohaukka
Peltosirkku
Paluumatkalla nähtiin pellonreunassa jolkottanut supikoira ja nopean Askola pysähdyksen jälkeen palailin iltajunalla kotiin. Tosi mukavia lajeja nähtiin päivän aikana vaikka liikehtiviä lintuja näkyikin aika vähän. Yksi isompi kahluriparvi sentään nähtiin autosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti