maanantai 24. lokakuuta 2016

Tringan retki hankoon 1.10.2016

Pitkän tauon jälkeen päätin osallistua Tringan retkelle Hankoon. Hangon pari edellistä retkeä olivat olleet hyvin onnistuneita. Nyt väkeä oli pikkubussillinen ja sää oli poutainen, mutta tuuli oli erittäin kovaa. Hangossa tallustettiin aivan kärkeen. Päästiin ihmettelemään rengastajien työtä. Metsässä pikkulintujen kuuntelu oli hankalaa tuulen takia, mutta peippoja ja järripeippoja muutti kovasti. Merellä meno oli hiljaista, mutta kuitenkin nähtiin ruokki ja pientä kuikkamuuttoa.
Hippiäisiä

Hippiäisiä

Vihervapunen

Kuikkia muuttaa merelle

Kuusitiainen Suomen mantereen eteläisimmässä metsässä

Pyrstötiaisia oli paljon liikkeellä

Pyrstötiainen

Pyrstötiaiset

Renkaat jalkaan

Tiltaltti

Useampi varpushaukka jahtasi pikkulintuja kärjessä

Vihervarpunen
Paluumatkalla Gåun lahdelta sain tundrakurmitsasta vuodarin. Jatkoimme Hangon lentokentälle, jossa komppasimme niittyä heinäkurpan toivossa. Ajoimme lentoon reilut 10 niittykirvistä, nuoren sisnisuohaukan ja hirven!
Hirvi ajettiin niitystä esille. Se oli hetken aukealla hölmistyneenä ennen kuin hölkkäsi metsään.
Lentokentän tornissa käväistiin myös ja olin ainut joka otti sinne putken mukaan. Tämä oli virhe sillä petolintuja näkyi ilmassa paljon mm. hiirihaukkoja, merikotkia, nuolihaukka, piekana ja pähkinähakki.
Hiirihaukka

Nuori merikotka
Lentokentältä poikettiin vielä surffirannassa. Siellä tosin liitovarjoilijoita oli valtavasti ja pelättiin, että kahlurit ovat häippässeet. Menimme aivan hiekkarannan toiseen reunaan kalliolle ja yllättäen kaikki kahlurit olivat pakkautuneet pienelle alueelle ja ne pyörivät aivan jaloissamme. 23 suosirria ja vihdoin viimein elikseksi pulmussirri 4 yksilön voimin. Näitä kelpasikin kuvailla.
Pulmussirri

Pulmussirri ja suosirrejä

Pulmussirri

Pulmussirri

Pulmussirri

Pulmussirri

Pulmussirri

Suosirri

Suosirri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti