lauantai 25. helmikuuta 2017

Töyhtökiurusta elis

Eilen oltiin Helsingissä koko iltapäivä ja ilta. Junan ikkunasta näkyi Tokoinlahden sulassa kaksi valkoposkihanhea sorsaparvessa. Kerrankin oli riittävästi valoa, että valkkarien poimiminen sorsien seasta liikkuvassa junassa onnistui. Muiden toimintojen ohella käväisin Kaivopuistossa bongaamassa mustakaularastasta. Ruokinnalla oli yksi kuvaaja aivan ruokintapaikan vieressä ja paikalla hääri hyvin lintuja, mutta rastaat olivat räkätti- ja mustarastaita.
Räkättirastas

Räkättirastas
 Vasta noin 20 min kuluttua kun ruokinnalla päivystänyt kuvaaja häipyi mustakaularastas ilmestyi jostain heti ruokailemaan. Se oli vähän aran oloinen ja parin minuutin kuluttua se lensikin pois paikalta. Viimeisessä kuvassa näkyy punertava pyrstön tyvi, joka saattaa viitata siihen, että lintu olisi mustakaularastas X punakaularastas risteymä.
Mustakaularastas

Mustakaularastas

Mustakaularastas
Matkalla valokuvataiteen museoon hyppasimme ratikasta Ruoholahdessa ja yritimme bongata paikalla jo lähemmäs puoli vuotta viihtyneen töyhtökiurun. Välillä se oli toki useita kuukausia kateissa. Lintua ei näkynyt, mutta noin 15 min jälkeen se ilmestyi vakipaikalleen parkkipaikan kaiteelle ja alkoi auringon paistaessa jopa laulaa. Vähän aikaa laulettuaan se pudottautui jalkakäytävän reunuspensaikkoon ruokailemaan.
Töyhtökiuru

Töyhtökiuru

Töyhtökiuru
Helmikuinen Suomenlahti on pysynyt sulana ja siksi kävin Porkkalassa katsomassa merilintutilannetta. Tuuli oli melko kovaa lännestä ja merisirriluotojen tapittaminen oli vähän tuskaisaa. Tyynellä puolella lintuja saikin katsella mukavasti auringon jo lämmittäessä.
Porkkala helmikuussa

Saukko oli oikaissut Välikärjen ylitse
Meressä oli paljon pieniä alliryhmiä. Myös isokoskeloita näkyi ihan mukavasti. Tyynessä oli suurehko telkkä-sotka-koskeloparvi, josta löytyi yksi koiras lapasotka. Merikotkia näkyi kaikkiaan kolme.

Viime viikonloppuna Haminassa yritettiin pähkinänakkelia kolmelta paikalta, mutta emme onnistuneet missään. Langinkoskella parikymmentä närheä piti mekkalaa metsässä, mutta syytä emme löytäneet. Illan pöllöretki tuotti nolla äänessä olevaa pöllöä, mutta yksi lehtopöllö nähtiin auton valoissa. Vuodarieta tuli myös Katariinan sepelkyyhkyistä, sekä Kirkkojärven merikotkasta ja peiposta. Valkoselkätikkoja nähtiin kahdessa paikassa.
Metsämyyrä ruokinnalla

Isolepinkäinen Haminan Kirkkojärvellä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti