tiistai 16. huhtikuuta 2013

Sunnuntai reissu Porkkalaan


Sunnuntaina käytiin Porkkalassa katsomassa vesilintutilannetta ja ulkoiluttamassa uutta kameraa. Kamera pelasi hyvin vaikka kaikki säädöt ei vielä hallussa olleetkaan ja linnut vähän turhan kaukana.
Välikärjessä meri oli vielä ahtojäiden peittämä, mutta Pampskatanin edusta näytti olevan avoin ja nopealla vilkaisulla alleja ja haahkoja oli runsaasti niemen edustalla. Myös meriharakan huutelua kuului lähiluodoilta. Ylitse lensi myös kolme kulorastasta pysähtyen hetkeksi erään luodon mäntyjen latvoihin.
Haahkja luodon kupeessa
Osa levottomasti velloneesta allimassasta
Vesilintuja oli kohtalaisen kivasti talven hiljaisuuden jälkeen. Lisää lintuja kellui kaikkialla avoimessa vedessä kaukoputken kantamalla.
Eräs kiertelevistä meriharakka porukoista
Noin tunnin havaintojakson aikana vuodarilista karttui lisäksi silkkiuikulla, tukkasotkalla, tukkakoskelolla ja kurjella.
Kalalokit tarjosivat kamerankäyttöharjoitusta lentämällä sopivan läheltä.
Kärjestä siirrytiin Porkkalan Saltfjärdenin tornille. pellot olivat edelleen melko lumiset, mutta kiuruja suihki osa tasaisella syötöllä.
Kiuruparven etujoukko
Kurjen ohilento
Taivaalla muutti myös muutama västäräkki. Lisäksi nähtiin mm. merihanhia, kanadanhanhia, joutsenia, mahdollinen niittykirvinen, isolepinkäinen, merikotka ja lopuksi vielä ohilennon suorittanut kuovi.

Illalla käytiin vielä Elfvikin tornilla, jossa myös mukavasti liikennettä mm. töyhtöhyyppiä, joutsenia, kottaraisia, västäräkkejä, kiuruja ja kuovi.
ohikiitävä töyhtöhyyppä
Mustarastaita on tonkimassa maata lähes jokaisessa sulapaikassa.
Aina yhtä sympaattinen sinitiainen nökötti varaamassan pöntössä ja tarkkaili ohikulkijoita.
Maanantain lyhyet ulosvilkaisut tarjosivat vuodariksi Maarintornin sulaojaan saapuneen nokikanan. Lisäksi ainakin kurkeja ja kiuruja näkyi taivaalla.
Tiistaina junan ikkunasta Lappeenrannan reissulla oli jo melko paljon joutsenia, kottaraisia ja kyyhkyjä pelloilla.

1 kommentti: