maanantai 30. syyskuuta 2013

Alkusyksyn kuvasatoa

Eilen Nuuksiossa oli jo melko syksyistä. Väkeä oli todella paljon liikkeellä, mutta sivupoluilla oli rauhallisempaa. Metsätiaisparvet ilahduttivat kulkijaa, mutta muuten lintuhavikset jäivät lähinnä hippiäiseen, laulurastaaseen, käpytikkaan ja korppiin.

Syyskuun puolivälissä yksi pikkulepinkäinen päivysti vielä Laajarannan ruovikossa. Kohta paikalla varmaan ekat isolantut. Lappeenrannassa niitä oli jo kaksi Konnunsuolla ja yksi Askolassa.

Pihlajanmarjat hupenivat vauhdilla räksäparvien suihin.

Marja maistuu.

Sepelkyyhky ottaa melkein joka päivä aamupäivätorkut pihapuussa.
Vanha merikotka istuu Maarintornin takalietteillä. Kuun lopulla kahlureista paikalla vielä kaksi pikkusirriä, neljä suosirriä, kymmenisen suokukkoa ja töyhtöhyyppiä.

Nuori sinisuohaukka muuttaa Laajiksella. Yllättävä hetki oli, kun kanahaukka yritti napata/härnätä sinisuohaukkaa. Muuten petolintumuutto rintamalla ollut hiljaisempaa niinä muutamana lyhyenä tarkkailujaksolla, jota viimeviikkojen aikana on ehtinyt tekemään.

Sinitiainen poimi myös pihlajanmarjoja, mutta söi niistä ainoastaan siemenet.

Syksyn värejä.

Tertun kimppuun.

Nuuksion sorlampi illan hämärtyessä. Käytiin kyttäämässä mahdollista mäyrän pesää, mutta asukkeja ei näkynyt. Paluumatkalla läpi pilkkopimeän metsän yllätettiin tosin pyypoppoo yöpuulta.

Töyhtöhyyppä parvi pelästyi Laajalahdella kanahaukan iskuyritystä iltahämärissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti