tiistai 8. lokakuuta 2013

Etelä-Karjalaa ja Kymenlaaksoa

Lauantaina pyyhkäistiin koko perheen voimin iltapäiväksi Lappeenrannan Konnunsuolle katsomaan hanhimassoja. Tein itse sen lisäksi alkuillasta Haminassa perus lintupaikkakierorksen Lupinlahti-Kirkkojärvi-Matinsaari.
Valkoposkihanhia oli taas useampi kymmenen tuhatta, mutta tälläkertaa ei niin lähellä tornia. Keskittymiä oli muutamilla eri paikoilla pitkin peltohässäkkää. Seassa vain muutama metsähanhi ja sokerina lyhytnokkahanhi.
Ruokailevia valkkareita
Päähuomion veivät kuitenkin monilukuiset pedot. Tässä hiirihaukka nappasi myyrän nokkaansa pellon pinnasta.
Toinen "hiha" pyöri tornin yläpuolella ja lähti länteen päin.
Nuoria sinisuohaukkoja pyöri ainakin viisi pelto-ojia seuraillen. Tässä reissun ainut ja vuoden eka vanha koiras sinisuohaukka.
Falkkorintamalta ainut kuviin tarttunut oli tämä tuulihaukka. Lisäksi nähtiin muuttohaukka ajamassa valkkareita takaa ja pikkulintuparveen iskenyt ampuhaukka. Muita petoja myös aikuinen merikotka, vajaat kymmenen kanahaukka ja pari varpushaukkaa. Alueella olis vissiin ollu 5 eri lajia pöllöjäkin, mut ne jäi näkemättä. Pikkupedoista vielä nähtiin myöhäinen pikkulepinkäinen ja isolepinkäinen. Muita kivoja havaintoja mm. suokukko ja 30 kapustarintaa.
Lupinlahden tornilla oli päivän toinen isolepinkäinen eli isolanttu. Paikalla myös runsaasti tukkasotkia, mut yhtään ei saanu väännettyä varmaksi lapasotkaksi.

Kirkkojärvelläkin isolanttu. Kumpareelta katseltuna taivaalla meni ristiin rastiin valkkareita, yksi hiirhuakka ja yksi kanahaukka.
Ruderaatilla taapersi tällaisia hauskoja nuoria fasaaneja.

Matinsaaressa auringonlaskiessa näkyi vielä muutama merimetso, kyhmyjoutsenia, silkkiuikkuja, telkkä ja alli.


Sunnuntaina bongottiin vielä matkalta Kotkasta mandariinisorsa. Aika monta heinaria sai selata Kymijoen rannasta ennen kuin lepäillyt hedelmäsorsa löytyi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti