lauantai 2. elokuuta 2014

Kunkku!

Tänään käytiin aamupäivällä eräällä Etelä-Suomalaisella joella, jossa huhujen mukaan oli kuningaskalastajalla ollut onnistunut pesintä ja alueella pitäisi olla liikkeellä ainakin kuusi lintua.
Paikalla saatiin odotella jokunen tovi ja normaaleista kunkkubongauksista poiketen kerrankin tarkeni. Joki on kauttaaltaan tiheän kasvillisuuden peitossa ja sopivia tarkkailupaikkoja on oikeastaan vain yksi. Aluksi linnun etsiminen tuntui toivottomalta, mutta sitten jalokivi suhahti puuhun sininen selkä hohtaen.
Kuningaskalastaja!
Kaikkiaan kunkkuja nähtiin kolme, joista tässä kaksi. Voi olla, että niitä oli enemmänkin, mutta välillä ne hävisivät kasvustoon.
Pääasiassa linnut olivat aika kaukana, mutta kertaalleen yksi kävi vähän lähempänä. 

Kuningaskalastaja haki nimensä veroisesti useamman kalan lyhyessä ajassa ja monet olivat linnun kokoon nähden aika suuria.

Ohimennen nähtiin myös yli lentänyt mehiläishaukka.

Myös metsäviklo käväisi havaintopaikan lähellä.
 Helteiden takia lintuilut ovat jääneet muuten vähän vähemmälle, mutta sunnuntaina Viikissä oli isosirri ja kaksi mustapyrstökuiria ja perjantaina tundrakurmitsa ja kuusi lapinsirriä. Vuodareita on nyt kasassa saman verran kuin viime vuonna, joten seuraavalla uusi ennätys.
Tundrakurmitsa Viikissä

1 kommentti: