lauantai 7. helmikuuta 2015

Muutama lähiretkikohde

Tänään aamulla yritin etsiskellä Keravan ja Tuusulan rajalla olevaa Pyörökallion talviruokintapaikkaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Alueella oli mukavaa sekametsää ja siellä on liikuskellut harmaapäätikkoja. Noin kuuden kilometrin patikoinnista huolimatta ruokintapaikkaa ei löytynyt ja parhaaksi lajiksi jäi puukiipijä. Metsäkauriin jälkiä oli alueella melko runsaasti.

Iltapäivällä kävin kiertämässä Järvenpään Lemmenlaakso luonnonsuojelualueen luontopolun. Siellä Keravanjoki kulkee syvällä korkeiden hiekkatörmien muodostamassa laaksossa ja puusto on melko vanhaa ja monipuolista. Joki oli paikoin sula ja ainakin ketun jäljet risteilivät hangella. Tuuli alkoi yltyä ja puista tippui runsaasti lunta ryminällä. Aivan kauimmasta reunasta erotin kuitenkin hentoa naputusta ja löysin pohjantikkakoiraan. Pohjantikkoja ei ole Sipoonkorvesta löytynyt millään sopivasta biotoopista huolimatta mutta nyt onneksi tärppäsi.
Pohjantikka
Kaiken kaikkiaan Lemmenlaakso oli todella mukavaa retkeilymaastoa, jossa kylttien mukaan asustaa niin liito-oravia kuin saukkojakin. Onpa paikalla pesinyt kuningaskalastajakin 2009. Keväällä rantalehto lienee täynnä laululintuja. Lahden moottoritien humina tosin hieman häiritsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti