lauantai 15. joulukuuta 2012

Vuoden 2013 pohjustusta

Viimeviikkojen aikana lunta on tullut enemmän tai vähemmän päivittäin. Lumihankikin on jo saanut komean syvyyden. Tuulen pakkaamilla dyyneillä pääsi kahlaamaan tänään melkein vyotäröä myöten. Metsässä lunta on selvästi yli talvikengänvarren.
Lämmin syksy sai pajunkissat näkyviin, mutta nyt sää on ollut jo huomattavasti talvisempi. Tässä kuva torstain pyrystä.
Lauantaiaamuna päätin parin viikon tauon jälkeen käydä katsomassa laajalahden lintutarjontaa jo vähän lähestyvää uuttakin vuotta silmällä pitäen.
Pitkokset
 Tuulisessa ja hämärässä aamussa runsaimpia lintuja olivat tiaiset ja mustarastaat.
Palokärki
Palokärkiä lienee lähiseudulla hiljaisemman kesän jälkeen useampia. Torstaina näin yhden työmatkalla, eilen yksi lensi pihamme yli ja tämä oli tänään Laajarannan leppälehdossa.
Taviokuurna
Ainakin viisi taviokuurnaakin etsii vielä marjojen rippeitä lumisista pihlajoista. Toissa sunnuntaina Elfvikin ruokinnalle viemäni talipötkö tuntui olevan erityisesti sinitiaisten suosiossa.
Sinitiainen
Metsäkauriin jälkiä näkyi taas paljon. Paksusta lumikerroksesta huolimatta myös metsän pikkuväkeä oli uskaltautunut hangen päälle, kun metäshiiren jälkiä risteili kuusten juurella.
Jäljet hangella
Kalliojyrkänne
Metsäkauriita ei löytynyt vaikka ylläolevankin kuvan maisemissa niiden jälkiä oli erittäin runsaasti. Retken muita lintulajeja olivat mm. käpytikka, urpiainen, punatulkku, kuusitiainen, vihervarpunen, hippiäinen ja parhaana yksinäinen isokäpylintu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti