sunnuntai 2. elokuuta 2015

Heinäkuu

Heinäkuussa retkeily jäi lomista huolimatta melko vähiin. Jotenkin heinäkuu ei vaan henkilökohtaisesti kannusta retkeilyyn. Kävin kerran Viikissä, jossa paras havainto oli pikkusirri. Lisäksi tein yhden retken Sipoonkorpeen, Nuuksioon ja Järvenpään Lemmenlaaksoon. Loppukuusta viikko meni Itävallassa. Hain eilen riistakameran paristojen lataukseen. Kamera tallensi melkein koko heinäkuun mäyräperhettä. Kamera oli aseteltu pesän lähelle, mutta ei ilmeisesti kuitenkaan kovin runsaasti käytetyn kulkureitin varrelle, kun kuvia syntyi melko niukalti.
Mäyrän poikanen oli uskaltautunut ulkosalle aamupäivän valossa. Osa mäyrien pesäkeoista ja kaivannoista näkuu takana vasemmalla
Mäyrän poikanen tutkiskeli tarkkaan maata kameran edustalla.
Mäyrän poikanen
Aikuinen mäyrä illanhämärissä
Aikuinen mäyrä keskiyöllä
Emo ja poikanen liikkuivat myös kertaalleen yhdessä päiväsaikaan.
Suurin osa kuvista syntyi kuitenkin oravan laukaisemana
Muutamana yönä supikoirakin näkyy kuvissa. Voi olla, että se asustelee jossain vanhassa mäyrän pesäkolossa.
Eilisellä riistakameran hakureissulla löytyi myös kivasti kanttarelleja ihan polun varresta. Toissapäiväiset ukkoskuurot lienevät laittaneen kasvuun vauhtia.
Mustapääkerttu naaras varoitteli Lemmenlaakson luontopolulla.
Lemmenlaakson rauhallisen virran yllä kieppui neidonkorentoja. Yritin useaa otosta ja vain tässä toinen korennoista on melko terävä.
Sinisiipi Lemmenlaaksossa. Perhosia on sateisessa kesässä näkynyt vasta vähän.
Itävallan reissun luontoilu jäi vähiin ja enemmän tuli keskityttyä kulttuuriin ja historiaan. Tämä osin superhelteiden takia (ja ilmastoitujen museoiden, sekä paikallisen 48h museokortin). Linnuista mainittakoon pähkinänakkelit, hiirihaukat, virtavästärkki ja nokivarikset.
Grazissa varikset olivat tavallisia harmaavariksia, mutta wienissä osa oli nokivariksia. Myös selviä noki- ja harmaavariksen risteymiä näkyi. Yllä nokivaris ja etualalla tavallinen varis eli "harmaavaris".
Tuulihaukalla oli näyttävä tähystyspaikka Wienin vanhassa keskustassa
Virtavästäräkki touhuili Grazissa Mur joessa
Uusia kavereita.. Vaikka tämä ei nyt varsinaisesti luontoon liity niin pakko mainistaa. Grazissa oli upea maailman suurin vanha asevarasto, jossa on sailynyt  noin 30 000 erilaista esinettä. Pääasiassa esineet olivat haarniskoita, miekkoja, vanhoja tuliaseita ja erilaisia keihäitä. Kaikki olivat näytillä valtavassa nelikerroksisessa rakennuksessa. Suurin osa tavaroista oli 1500-luvulta. Paikalla vierähti muutama tunti ja opastettu kierros innostuneen oppaan kanssa oli priimaa. 

3 kommenttia:

 1. Nyt on pakko kysyä viisammalta kun itseä jäi mietityttämään.

  Tänään lossirannassa jäätiin lossista yli ja siis päädyttiin odottaan ekana siihen laiturille.
  Noin puolen minuutin päästä vedenrajasta pongahtaa noin 17-20cm pitkä lintu innokkaasti hyppien.
  Jalat olivat aika samanpituiset kuin kahlaajilla ehkä inan verran pienemmät. Koko oli tuo 17-20cm.
  Väritykseltään oli aika lailla kokoruskea. Nokka aika pieni noin puolet liron nokasta. Siinä se aikansa hyppi asfaltilla ja vedenrajassa mutta ei lentänyt vaan ns. juoksi kaantuneen puun päälle ja näin. No mä sitten aloin katselemaan ja nyt mitä löysin niin sanoisin että ruisrääkkä ei ollut. Mutta tämmönen tapaus. Asia jäi kaivelemaan joten apu on tarpeen.

  VastaaPoista
 2. Nyt on aika tiukka pähkinä ratkaistavaksi.

  Paikasta, nokan pituudesta, koosta ja ruskeudesta sekä käyttäytymisestä tulisi helposti mieleen rantasipi. Sillä on tosin valkoinen vatsa eli ei ole kokoruskea. Jos vatsakin oli ruskea, niin sitten se tuskin on mikään kahlaaja. Tähän aikaan on paljon rantojen lähellä liikkeellä myös kottaraisia ja nuori kottarainen on kuvatun kokoinen ja kokoruskea. Tosin ne ovat harvoin yksin. Rantakanatkin (ja ruisrääkkä) voisivat sopia kuvaukseen, mutta ne eivät kyllä oikein koskaan ole kunnolla avoimesti esillä, ainakaan puun päällä.

  VastaaPoista
 3. Ehkä se tuo rantasipi oli. Aika samantapainen. Kiitos avusta!

  VastaaPoista