tiistai 22. maaliskuuta 2016

Talvi ei vielä luovuta

13.3. Kevätseurannan polte kävi kovaksi ja päätettiin suunnata Porkkalaan. Keli oli tyyni ja maasto oli komeasti kuurassa yöpakkasen jäljiltä. Porkkalan tiellä nähtiin pari metsäkaurista ja pari valkohäntäkaurista. Myös ensimmäiset kanadanhanhet olivat golfkentän huudeilla. Perillä kärjessä voimakas merisumu haittasi havainnointia ja muutto oli täysin seis. Nähtiin kuitenkin muutama sata allia, isokoskeloita ja kyhmyjoutsenia. Aika nopeasti touhu meni makkaranpaistoksi.
Porkkala

Näkymä välikärjestä

Näkymä kärjestä
17.3. Ikkunasta näkyi ekat 15 töyhtöhyyppää matkalennossa kohti pohjoista. Tästä innostuneena suunnattiin 18.3. Aamulla Viikin pelloille. Yöllä oli tullut uutta lunta ja maisema oli melko talvinen.
Viikin pellot

Viikin lato ja taustalla lumipilvi
Rantametsässä soidinteli kanahaukka, joka teki myös ohilennon nostattaen ilmaan kottaraisia ja hyyppiä. Lahdelta saapui kanadanhanhia pikkuparvissa ja seassa oli myös muutama merihanhi. 15 kiurua kierteli ja lähti mahdollisesti takaisin etelään. Myös yksinäinen hemppo pyörähti yllämme. Paluumatkalla ihailtiin vielä puun latvaan tupsahtanutta uuttukyyhkyä.
Kanadanhanhia

Merihanhia

Uuttukyyhky
 19.3 Päätin käydä Viikissä Pornaistenniemen puolella. Vanhankaupungin koski oli avannut jokisuun. Jäällä törötti ekat 7 harmaahaikaraa ja laulujoutsenia. Myös telkkäpari oli sapunut ja kanadanhanhia oli runsaasti.
Haikaroita ja joutsenia

Vanhankaupunginkosken suu

Kanadanhanhia

Telkkiä
Kävelin pitkoksia pitkin Lammassaaren torniin, mutta siellä maasto oli melkoisen jäistä ja talvista. Yksi muuttava kiuru kuitenkin suristeli yli.
Kanahaukka päivysti sähköpylvään päässä

Lumikon tai kärpän parijäljet kiemurtelivat Lammassaaressa.

Auringon lämmittämiltä paikalta puski jo versoja.
Pornaistenniemen kierros tuotti vielä lopuksi tikliparin ja naaras pikkutikan.
Pikkutikka

Pikkutikka

Tikli


2 kommenttia:

  1. Terve! Ensinnäkin jälleen loistava kirjoitus mahtavia kuvia ja tekstiä. mutta olen tulossa työasioille Viikkiin parin viikon kuluttua ja minulla on yksi välipäivä. Sattuisitko tietämään jotain hyvää lintupaikkaa tämmöselle keltanokalle. Voisit myös kertoa paikasta vähän tarkemmin jos vain jaksat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Kiitos kommentista. Parin viikon päästä kevät on varmasti pyrähtänyt taas reilusti eteenpäin. Itse suosittelisin kävelemään Pornaistenniemestä Lammassaareen jos paikka ei ole tuttu. Siinä matkalla ja Lammassaaren ja Pornaistenniemen lintutornista näkee varmasti kaikkea kivaa. Fastholma on myös hyvä, mutta hieman hankalampi vaihtoehto. Sinne kannattaa mennä, jos valkopäätiainen tai lehtopöllöt ovat vielä paikalla. Etu-Viikin pelloilla taas näkee erilaisia peltolintuja. Kaikki paikat ovat käymisen arvoisia, mutta alue on sikäli laaja, että yhdessä päivässä ei välttämättä kannata kaikkea yrittää.

      Poista