lauantai 5. maaliskuuta 2016

Päiväretki Fastholmaan

Eilen kävin viemässä kiikarit huoltoon ja samalla yritin käydä bongaamassa Hietaniemen hautausmaan kahta sarvipöllöä. Muutama muukin etsijä oli paikalla, mutta pöllöjä ei näkynyt. Eilen illalla tehtiin lyhyt pöllöretki Sipoonkorpeen, mutta ehkä sateesta johtuen pöllöjä ei kuultu.

Tänään käytiin aamulla parin kuukauden tauon jälkeen helsingin Vanhankaupunginlahden Fastholmassa. Ruokinnalle suunnattiin aluksi ja siellä pomppi yksinäinen punarinta vuodariksi. Valkopäätiaista ei näkynyt, joten päätettiin kierrellä lähialueilla. Yritettiin etsiä alueen lehtopöllöä, joka oli viikolla päivehtinyt talon savupiipussa. Mustarastaat varoittelivat aktiivisesti talon takana olevaa mäntyä, mutta varoittelun syy jäi epäselväksi. Savupiipussa ei mitään tällä kertaa näkynyt.

Ruovikossa kuului murtuvan jään ääni ja sieltä loikki hämmentynyt, mutta kuivan näköinen jänis.
Jänis jäi eteeni ihmettelemään..

...mutta pelästyi kameran ääntä
Palailtiin ruokinnalle, jossa valkopäätiainen käväisi pikaisesti.

Valkopäätiainen
Alueelle oli tuotu uusia linnunpönttöjä ja sinitiainen oli jo varailemassa omaansa.
Käytiin vielä katsastamassa paikka jossa mustarastas oli aikaisemmin varoitellut ja vinkattiin asiasta muutamalle muullekin kiikarikaulalle. Yksi nohevasti kiersi talon toiselle puolle ja viittoi meidätkin sinne. Männyssä torkkui todella hyvässä jemmassa oksien suojissa lehtopöllö vuodariksi!
Lehtopöllö tuuhealatvaisen rantamännyn suojissa

Lehtopöllö

Lehtopöllö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti