sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Kesäreissu Itä-Suomeen

Tiemme parin päivän kierroksen Itä-Suomessa kovassa helteessä. Päivisn lämpötila liikkui 30 asteen tietämissä.
Kettu Lappeenrannassa Viipurinportin ABC:llä
 Reissun ensimmäinen kohde oli jo pitkään listalla ollut Olavinlinna Savonlinnassa. Linna olikin vaikuttava näky ja muutama tunti vierähti siellä nopeasti.
Olavinlinna
Olavinlinna
Savonlinnasta ajeltiin pikkuteitä Kolille, jossa yövyttiin vanhassa kyläkoulussa. Iltapalaa syötiin utuisessa Kolin kansallismaisemassa. Lämpötilakin laski hieman ja hyönteisistä ei ollut tietoakaan.
Koli
Koli
Koli
Koli
Aamulla ostettiin kylän kaupasta aamupalatarpeet ja ajettiin Kolin rantatietä Pirunkirkolle, jossa syötiin maittava aamupala. Pirun kirkko on noin 30 metriä syvä luola/repeäma kalliossa, johon mahtui hyvin kulkemaan. Luolassa oli jopa viileää.
Kolin pirunkirkko
Kolin pirunkirkko
Pirunkirkolta ajettiin Kolvananuuron luonnonsuojelualueelle. Ajomatkalla näimme useita perinnemaisemia vanhoine riihineen. Kolvananuuro on kapea rotkolaakso, jonka ympäri kulkeva luontopolku on melko raskas ja vaikeakulkuinen. Emme kiertäneet koko polkua, mutta teimme parin kilometrin piston rotkon pohjalle.
Majava oli nostattanut veden, joten rantakuuset olivat kuolleet.
Rotkon pohjalla oli muutamia lampia.
Sammakko
Pidimme lounastauon Joensuussa ja pistäydyimme läheiselle Kontiolahden puolella sijiatsevalle Linnunsuolle, joka on vanha turvetuotantoalue, jota kunnostetaan linnuille sopivaksi. Täälläkin oli heinäkuiseen tapaan todella hiljaista ja lintuhavikset jäivät sulkiviin sorsiin ja valkovikloon.
Linnunsuon kosteikko
Seuraavaksi ajoimme Parikkalan Uukuniemeen, jossa telttailimme kauniissa Etelä-Karjalalaisessa maisemassa.
Iltahämärissä telttaan kuului hyvin kuikan huuto.

Rantakoivikoissa vilisti iltahämärisä hiiriä/päästäisiä, mutta kuhankeittäjää ei sopivasta biotoopista huolimatta kuulunut.
Paluumatkalla teimme vielä aamupysähdyksen Parikkalan Siikalahdelle, mutta sielläkin linturintamalla oli todella hiljaista ja keskityimme lehtokasvien ja sudenkorentojen ihmettelyyn. Kuitenkin härkälintu poikasineen ja pensastasku nähtiin. Matkalla vielä nähtiin yksi hirvi ja jokunen tuuli-, ja hiirihaukka. Mukava reissu vaikka helle rajoitti liikkumisintoa ja heinäkuu on edelleen lintujen tarkkailun kannalta melko haastava kuukausi.
Parikkalan Siikalahden kosteikkoa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti