perjantai 5. huhtikuuta 2013

Parempi pyy oksalla kuin kymmenen pivossa

Maaliskuun lopun pääsiäisviikonloppuna oli luvassa retkeilyä Satakunnassa. Sielläkin keli oli kuitenkin edelleen talvinen ja vain paikoin pelloilla oli pieniä pälvejä. Vuodarilistalle tuli telkkä, jostain  menomatkan puolivälin paikkeilta ja niitä näkyi myös Harjavallan Paratiisin luontopolulla ja Eurajoessa. Menomatkalla nähtiin myös ilmeinen valkohäntäpeura ja kettu.

29.3. Tehtiin retki Joutsjärvelle. Pienellä pillittelyllä saatiin sopivasta biotoopista pyy vastailemaan ja pian niitä oli äänessä kolme. Myös metsänpohjan hanki oli täynnä pyyn jälkiä. yksi pyy uskaltautui jopa lähimäntyyn kuvattavaksi.
Pyy oksalla
Samaisesta metsästä patikoinnin ja makkaranpaiston lomasta löytyi myös mm. puukiipijä, kaikki tiaislajit, pikkukäpylintuja ja käpytikka.
Metsäntonttu eli töyhtötiainen tarkkailee kulkijaa
Mustvaris tuli vuodariksi Harjavallassa ja myös porissa niitä näkyi muutama. Pieni muuttostaijauspysähdys Porin Preiviikin lintutorniin tarjosi lokkeja ja 5 merikotkaa. La iltana ja su aamuna käytiin katsastamassa Harjavallan Paratiisin sulan lintutilanne, mutta telkkien ohella sieltä löytyi vain pari heinaria.
Kaunis auringonlasku, mutta vesilintumassoja saanee odottaa pitkälle huhtikuuhun.
Vesi oli Kokemäenjoessa todella alhaalla, mutta ainuat siitä nauttineet linnut olivat variksia.
Varikset tutkivat paljaita joenpohjan kiviä
Kevät on kalenterin mukaan pitkällä, mutta männyt olivat aamuisin komeassa kuurassa.
Paluumatkallakaan ei ihmeemmin lintuja näkynyt. Yksinäinen jalohaukka päivysti langalla, mutta jäi lajilleen määrittämättä.
Lopuksi taas yksi kuva metsäkauriista, joita tällä kertaa kolem lauma työmatkan varrella.
Muuttolintuja ei Espoossakaan ole juurikaan muutamaa uuttukyyhkyä lukuun ottamatta näkynyt. Elfvikillä pikkutikoilla on ollut kova mekkala päällä ja lokkejakin tuntuu olevan jo enemmän. Eilen käytiin etsimässä kiurua/pulmusta osittain sulaneilta Mankkaan golfkentän multakasoilta, mutta laihoin tuloksin. Keltasirkku sentään löytyi ekopinnaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti