keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kuvia pitkältä Wappu viikonlopulta

Kirjosieppo piipahti pihapiirissä Haminassa. Pääasiassa se lauloi naapurin puolella.
Runsaana näkyneet perhoset kielivät ilmojen lämpenemisestä.
Sisiliskokin paistatteli päivää.
Kirkkojärven hoitoniityltä nähtiin mm merihanhia, jouhisorsia ja heinätavi. Iltahämärissä myös luhtakan innostui kuutelemaan.
Pikkuvarpunen paistatteli päivää Kirkkojärvellä.
kirkkojärven täyttömäellä piilotteli niittykirvisiä. Samalta piakalta vuodariksi saatiin pensastasku.
Pikkutikka sähköasennushommissa
Ensimmäiset pajulinnutkin saapuivat
Summanjoella avattiin veneilykausi. Linnuista mainittakoon silkkiuikku, kurki, käki, selkälokki, jouhisorsa, laulujoutsen.
Itälahden harmaahaikarayhdyskunta loisti tyhjyytään. Suunä lienee paikalle asettunut merikotkapari. Lahdella oli runsaasti merimetsoja kalastelemassa.
Lauantaiaamuna käytiin kiertämässä metsäkylän suuret niityt. Lajeina mm kuvan metsähanhet. Lisäksi nähtiin leppälintu ja metsävikloja. pellot kuitenkin jo melko kuivia.
Uuperin sorakuopilta bongattiin törmäpääskyt ja etsittiin kangaskiuruja. Kuvan kivitaskuja oli runsaasti samoin kuin hemppoja.
Keltasirkut hämyttivät kiurujen etsijöitä
lopulta kangaskiurupari löytyi lennosta, mistä ne tipahtivat niitylle. Suojaväri oli melko hyvä ja maassa viihtyneiden lintujen löytäminen ei ollut helppoa.
Reissun kovin laji löytyi paistattelemasta päivää Pitkienhiekkojen ahtojäillä. Uivelo, haahka yms seurannan ohessa jäällä ollut musta möykky määrittyi ensin merikotkaksi, sitten kiveksi, sitten jätesäkiksi, ennen kuin sopivassa asennossa paljastuikin harmaahylkeeksi!
Päätettiin käydä myös Pyhtäällä Valkmusan suolla, jonne menomatkalla yhytettiin hiirihaukka hakkuuaukealta. haukka jäi kiertelemään lähitienoita.
Valkmusan luontotornista ihailtiin kahden kalasääskiparin pesintöjä. Lämpöväreilystä löydettiin suolta mm. kurki, liroja, punajalkavikloja, töyhtöhyyppiä ja kuoveja, mutta kapustarintaa ei saatu linsseihin vaikka niitäkin ilmeisesti olisi paikalla ollut.
Kalasääski kävi tarkistamassa pitkoksilla hiippailijat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti