tiistai 5. toukokuuta 2015

Pikkukivaa

Sunnuntaina tein aamuretken noin 5:20-9:30 ja iltaretken noin 18-20 Viikkiin. Aamuretkellä reitti oli Pornaistenniemi-Lammassaari ja iltaretkellä pelkästään Pornaistenniemen torni. Aamulla paikalla oli väkeä paljon kun paikalla oli näyty valkotäpläsinirinta. Meitä ei innostanut kuikoilla muiden takaraivoja, joten siirryimme suoraan pitkospuiden korokkeelle. Vuodareita tuli mm. kirjosieposta, hernekertusta, ruokokerttusesta ja leppälinnusta. Paras havainto oli koivun latvassa tiksuttanut nokkavarpunen, joka lennähti Pornaistenniemen lehtoon.

Pitkosten korokkeellavastavalossa kuului paljon viiksitimalin ääntä ja välillä niitä pyrähteli ruovikossa. Muutama kuvakin tuli otettua.
Viiksitimali

Viiksitimali
Lammassaaressa laulua tapaili vuoden ensimmäinen satakieli ja tornin lietteillä piipahti kaksi mustavikloa.
Iltaretkellä mustapääkerttu lauloi lehdossa. Lammikon päällä pyöri paljon pääskyjä ja yritin törmäpääskyä etsiskellä joukosta laihoin tuloksin. Lammikon reunalta löytyi kuitenkin sitruunavästärkki koiras. Jalohaikara nähtiin vilaukselta kun se tipahti ruovikkoon sateenkaaren päähän.
Komeat sateenkaaret
Sitruunavästäräkki
Tänä ammuna kävin ennen töiden alkua Järvenpään Lemmenlaaksossa (6:30-8:00). Reissu alkoi loistavasti kun eräässä alkumatkan kuusikossa tööttäili kirjosiipikäpylintu pikkukäpylintu porukassa. Lehtolajeja oli kivasti äänessä, kuten kirjosieppo, sirittäjä, tiltaltti, peukaloinen, rautiainen, pyy, metsäkirvinen yms.
Lehtoimikät, sinivuokot ja valkovuokot kukkivat monin paikoin.

Punarinta ja kevään lehtiä.

Rantasipejä oli ainakin 4 joessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti