sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Ulko-Tammio

Totesin, että flunssa oli helpottanut sen verran, että lähdettiin lauantaina 05:00 Kylyn retkelle Ulko-Tammioon. Tuuli oli kohtalaista ja todettiin jo alku matkalla, että muutto on vähäistä. Vain muutamia valkkariparvia näkyi. Siirryin sisätiloihin staijaamaan loppumatkaksi ja parhaita havaintoja olivat mm. vaalea merikihu, kaksi nuolihaukkaa jahtaamassa västäräkkiä aavan meren yllä ja pienet mustalintu/alliparvet.

Perillä aloitettiin rauhallisesti eväillä ja siirryttiin heti saarikierrokseen.
Haarapääsky pesi jälleen nuotiokatoksessa
Vuodariksi tuli lehtokerttu ja kultarinta. Muita saaren pikkulintuja olivat kirjosieppo, tiltaltti, sirittäjä, pensaskerttu, hernekerttu, peukaloinen (3), puukiipijä, peippo, laulurastas, mustarastas, sinitiainen ja pikkusieppo. Idänuunilintuja ei vielä ollut. Löytämäni pikkusieppo koiras taisi olla saaren "bongatuin" lintu.
Pikkusieppo
Pensaskerttu

Kultarinta
Etsiskeltiin rantakäärmeitä ja yksi erittäin kaunis yksilö löytyi tutusta paikasta rantakivikosta.
Rantakäärme
Rantakäärme
Sisälahdessa mustakurkku-uikut rakensivat pesää sukeltamalla vesikasveja ja kasaamalla niitä pesäkummuksi.
Vesikasvien sukeltelua

Kantavuuden testausta

Rentukat kukkivat komeasti rannoilla
Idästä lähestyi pikkuhiljaa saderintama ja päätin, että kun idänuunilintua ei löydy niin jotain mereltä pitäisi löytyä. Staijausrintama oli karsuitunut yhteen mieheen ja vähän aikaa merta haravoituani löysin etelään suuntaavia kuikkia ja kaakkurin. Myös pilkkasiipi kiersi paikan editse.
Pilkkasiipi
Löysin kaukaa mereltä aaltojen pinnassa lähestyvän parven ja lopulta se tuli melko lähelle saarta ja vuodari napsahti sepelhanhesta. Sepelhanhien muuttokausi on melko lyhyt, joten niiden näkeminen ei ole itsestään selvyys.

Paluumatkalla sade oli painanut lintuja mereen ja veneen edestä nousi komeita pikkuparvia lentoon tammion selällä. Pääasiassa linnut olivat mustalintuja ja alleja, mutta myös jonkin verran pilkkasiipiä. Hyviä haviksia olivat myös yhteensä 4 merikihua ja 5 ruokkia. Myös kuikkia ja kaakkureita lensi pikkuparvissa. Iltaretki ei tuottanut kehrääjää, rääkkää tai sirkkalintuja joten niitä ei ilmeisesti ole vielä kovinkaan paljon tullut. Pihassa ruokintapaikan alla oli hääräsi metsämyyrä.
metsämyyrä

metsämyyrä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti