tiistai 1. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet vuodarit
Vuosi 2013 käynnistyi masentavan pimeänä ja märkänä. aamuhämärissä ikkunasta sain ensimmäiset vuodarit ja naakalla oli kunnia olla tämän vuoden eka. 
Naakka
Aamun valjetessa lähdettiin ajelemaan Harjavallasta Euraa kohden, jossa viime viikkoina nähty lähialueen lähes ainoat "järkevät" havainnot. Lauantaina nähtiin isolepinkäinen ja muita mukavia lajeja auton ikkunasta, mutta nyt pellot tuntuivat huutavan tyhjyyttä. Käytiin potentiaaliset isolanttu ja hiiripöllö pellot läpi, mutta sinitiainen oli kutakuinkin ainut löytynyt laji.
Peltoja Harjavalta-Eura välillä
Eurassa suunnattiin suoraan kauniille Ruukinrannan koskille. Täällä olikin jo muutama muukin lintuihminen avaamassa vuotta. Koskikara löytyi kivasti sillan kupeesta. Kaiken kaikkiaan niitä oli paikalla kolme (ja yksi seuraavassa koskessa). Alla muutama suttuinen kuva karoista.
Koskikara
Koskikara
Ruukinrannan kosket
 
Lisää koskea
Karojen jälkeen yritimme etsiä reittiä paikalle, jossa viikko sitten oli ollut kaksi pikku-uikkua. Sopivan katselupaikan löydyttyä joki osoittautui kuitenkin tyhjäksi. Tehtiin pysähdys vielä kolmelle muullekin sillalle, mutta vesilinnut oli muutamaa heinaria lukuunottamatta kateissa. Paikalla oli pari päivää sitten nähty jopa kaakkuri. Jokea kolutessa saatiin listalle muutamia peruslajeja, joista parhaana ehkä varikselta kyytiä saanut varpushaukka.

Paluumatkalla ajettiin vielä Harjavallan padon alapuolisen sulan kupeeseen, jossa nähtiin muutama päivä sitten mm. isokoskelo, kanadanhanhi, punatulkku ja urpiainen. Tällä kertaa sulassa oli muutama vene uistelemassa ja lintuja paikalla ainoastaan yksinäinen varis!

Illan hämärtyessä ajettiin takaisin Espooseen. Matkalta ei oikein tarttunut mitään. Edes korppia ei näkynyt vaikka tulomatkalla niitä oli ainakin 10-20. Alla vielä rakeinen videa koskikarasta. Karat laulavat joskus talvella,koska ne varaavat itselleen talvireviirin. Laulu on hauskaa sirkuttelua, mutta kuuluu videolta valitettavasti aika huonosti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti